torstai 3. syyskuuta 2015

Kantaaottava mediataideteos

Kiasmassa alkaa Jani Leinosen näyttelyyn liittyvä Tottelemattomuuskoulu, jonka sisältöihin tutustuttiin ja jonka inspiroimana toivon työskentelyn lähtevän liikkeelle. Mediaope sai tietoa Tottelemattomuuskoulusta jo keväällä kuvisopepäivillä, jolloin paikalla oli taiteilija Jani Leinonen sekä pappi Marjaana Toiviainen (taikkarilainen 11 vuoden takaa).

Meneillään olevan kurssityön tavoitteena on kantaaottavuus tai kriittisyys. Kurssin työn ilmaisumuotona on mediataide, mitä voi tehdä haluamallaan tekniikalla ja materiaaleilla.

Opiskelijalle: Valitse sinua kiinnostava asia tai ongelma: globaali tai lähipiiristä, ajankohtainen tai aina ongelmallinen, ihmisyyteen, yhteiskuntaan, politiikkaan, ympäristöön, eläinten asemaan, tai mihin muuhun liittyvä asia? Tee suunnitelma työllesi, kirjoita työn pääajatus muutamalla sanalla. Kerro myös millä tekniikalla ajattelet työsi toteuttaa. Anna suunnitelma opettajalle.

Sait kalenterin, johon voit sijoittaa työvaiheesi ja laskea, paljonko tunteja on käytettävissä. Kurssin ajalle sijoittuvat myös syksyn yo-kirjoitukset, jotka vaativat omaa huomiotaan. Osa kurssilaisista on Berliinissä lokakuussa 5.-10.10., joka on osa kurssia, ja jota voi hyödyntää kuvamateriaalin hankinnassa. Siellä voi ainakin kuvata kaupunkitaidetta, joka on yleensä kantaaottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti