torstai 11. syyskuuta 2014

Mennäänkö metsään?

Toivottavasti ei mennä ainakaan siinä tarkoituksessa, että ollaan menossa ihan väärään suuntaan.

Toisaalta suuntaa ei ole vielä valittu. Luovan prosessin alussa on usein epätietoisuutta ja etsimistä, ennen kuin löydetään tai päätetään, mihin suuntaan työtä viedään. Aluksi päässä on sekamelska asioista, joita tulee mieleen.

Aloitetaan AIVOMYRSKY (brainstorm). Luetellaan nopeasti asioita, joita METSÄstä tulee mieleen. MIELLEKARTTA (mind map) pyrkii löytämään luokkia ja ryhmiä = jäsentämään käsiteltävää teemaa. Luetellut asiat saadaan eroteltua muutamaksi käsitteeksi, jotka taas voidaan jakaa pienemmiksi.

Lähetin opiskelijoille kutsun kirjoittamaan metsä-teemasta yhteisdokumenttia Google dociin. Jäsentelyn jälkeen ehkä tiedetään, mitä tullaan tekemään. Jonkinlainen julkaisu kuitenkin olisi tavoitteena. Perjantain tunneilla ehditään jo jotain luonnoksia ja harjoituksia tekemään.

Metsä-teemahan liittyy kevään vierailuun Lustossa ja Punkaharjun metsäpuistossa. Olemme luvanneet jatkaa yhteistyötä eri tavoin. Openmetsään on aikomus ladata joitakin kokemuksia erilaisten kuvien muodossa. Näin saadaan myös taiteellista materiaalia Openmetsään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti